Hou jij van een extravagante, uitgesproken en een tikje hippie-achtige lifestyle? Ben jij gek op eindeloos combineren met verschillende accessoires, karpetten en kussentjes? Dan past een bohemien woonstijl vast bij jou. Dan hoef je helemaal niet het vliegtuig te pakken naar Ibiza. Sterker nog, onze interieurstylistes kunnen je helpen bij het omtoveren van jouw inrichting naar een bohemien woonstijl.

De bohemien woonstijl is een interieurstijl waarbij bonte prints en kleuren elkaar afwisselen binnen dezelfde ruimte. Hierdoor ontstaat er een relaxte sfeer in huis. Dit geeft je het ‘Happy Island’ gevoel. Voor een bohemien interieur kun je uitbundig gebruik maken van decoraties en accessoires. De stijl past in grote woningen maar ook in kleine ruimtes en zorgt voor een knusse, rommelig-chique uitstraling.

Hoe bereik je een bohemien woonstijl?

1. Om te beginnen ga je op zoek naar echte vintagemeubels of meubels met een vintagelook. Deze vormen de basis van het bohemien plaatje. Het ‘So Unique’ concept van De Troubadour past perfect in de boho style. Houten meubels met een kleurtje met vintagelook. Van elk meubelstuk is er altijd maar eentje gemaakt, dat maakt het extra tof. Hoe Unique?!

  

2. Wat kleuren betreft kun je het zo bont maken als je zelf wilt: combineer, speel en leef je uit. Denk hierbij aan: rood, geel, oranje in combinatie met zwart, wit en hout. Door veel kleuren en patronen te combineren ontstaat al snel een echte zigeunerlook.  

3. Kleur is natuurlijk heel belangrijk voor een echte bohemien stijl, maar patronen zijn dat ook. Het combineren van verschillende prints zorgt voor spanning en het gevoel van avontuur. Drukke kleurrijke prints doen het goed en je mag gerust voor allemaal verschillende prints en patronen kiezen voor karpetten, kussens, kleedjes over de bank of schilderijen. 

4. Wie weleens op Ibiza is geweest, denkt aan manden en vlechtwerk. Zomerse strandtassen, leuke rotan terrasstoelen en gevlochten plantenhangers. Allemaal van natuurlijke materialen. Je kunt hierbij denken aan wol, katoen, hout, linnen, jute, riet en rotan. Zo haal je een beetje Ibiza in huis.

En als we het over Ibiza hebben, denk je ook aan kleurrijke bloemen, groene planten– à la palmboom – en cactussen. Planten maken niet alleen je interieur helemaal af maar zijn ook nog goed voor je gezondheid. Hou je van lekker veel accessoires, hebbedingetjes en frutsels? Dan kun je lekker gaan mixen en matchen met houtplankjes, kussens, kandelaren, schilderijen en lantarens. Terra cotta potten en potjes, etnische maskers, beschilderde schalen… eindelijk komen al die souvenirs tot hun recht!

Is dat wel wat voor jou, zo’n extravagante, bonte en unieke woonstijl? Dan heb ik goed nieuws: met de bohemien stijl ben je nooit klaar. En spulletjes die je binnen niet meer leuk vindt, verhuis je met hetzelfde gemak in de zomer naar je tuin of terras.

Rustig aan!

Vind je al die kleuren, prints en prullen wat te druk? Dan is het ook heel mooi om je basisinrichting in neutrale kleuren of wit te kiezen en dat te mixen met bonte en kleurrijke details. Bij de Troubadour hebben we volop keuze. Kom langs, leef je uit en maak van jouw huis een happy Island. No place is better than yours.