De bank is een belangrijk onderdeel van het huis. Dé plek om gezellig samen te zijn. Vroeger werd de zithoek specifiek gebruikt om te zitten. Je kunt het je wel voorstellen: keurig rechtop met een kopje koffie kijken naar het achtuurjournaal. Tegenwoordig is het de plek waar het gezin bij elkaar komt om even onderuithangend (met de iPhone in de hand) naar de televisie te kijken. Een heerlijk moment van rust, ontspanning en ontsnapping aan de dagelijkse hectiek. Althans dat dénken we: echt relaxt wordt het natuurlijk pas als je eerst alle mobieltjes uitzet. Maar dat is misschien te veel gevraagd?

Welke bank past bij jou?

Er is vrijwel geen ander meubelstuk te bedenken met zoveel mogelijkheden als een bank. Van een heerlijke trendy loungeplek waar je in verdwijnt, tot een antiek-look juweeltje dat de ruimte omtovert tot een museum. Maar hoe kies je nu precies de bank die past bij je woonkamer, smaak en lifestyle?


 

Waar moet jouw bank aan voldoen?

Vind je het belangrijk om goed te kunnen zitten volgens de normen van de Arbowet of ben je een echte wegzakker in de bank?

De bank kan multifunctioneel zijn. Hij kan dienst doen als zit-, lees-, hang- klets-, tv-kijk-, eet-, telefoneer-, spring- of slaapplek. Het varieert continue. Welke functies zijn voor jou het belangrijkste?

Wat doe je het liefst op je bank?

Eet jij graag met een bord op schoot voor de televisie? Drink je regelmatig met een goede vriend of vriendin een glas wijn terwijl je de laatste roddels bespreekt? 
Vind je het heerlijk om onderuit gezakt weg te zinken in de kussens van de bank? Dan ben je een echte Lekkere Luie Bankhanger. Kies dan voor een zachtere rugleuning en kussens. Je kunt dan liggen, hangen en zitten zoals jij dat wilt.
Zit je liever wat rechterop? Kies dan een wat rechter model en een hogere rugleuning. Deze ondersteunt je wervelkolom beter. Neem vaste kussens met een vaste vulling. Losse kussens zitten onstabieler. Ze zijn vaker voorzien van een vlokvulling en kunnen wegschuiven. Als je moeite hebt met opstaan uit de bank, dan kies je een niet te diepe zitting zodat je zonder je handen te gebruiken kunt opstaan. Goede armleuningen helpen je ook omhoog.

Hoeveel ruimte heb je voor je bank?

In de showroom ziet het er fantastisch uit, die grote hoekbank met hockers. Als hij in je woonkamer staat, past er geen krukje meer naast… dát wil je niet meemaken!

Meet daarom je woonkamer op en maak een plattegrondje waarop je ook de meubels intekent die sowieso blijven.
Wil je weten hoe groot jouw bank maximaal kan zijn? Dan heb ik een handige tip: 
Tape het formaat van je bank op de vloer thuis met schilderstape. Of leg een paar tijdschriften of kranten neer. Zo krijg je een goede indruk van de ruimte die nog overblijft. Let erop dat je zeker 60 tot 80 cm loopruimte overhoudt en dat je minimaal 40 cm ruimte nodig hebt tussen de salontafel en de bank.
Heb je een ruime woonkamer? Kies dan ook voor een wat grotere bank. Zo voorkom je dat je bank 'verdwijnt in de ruimte'.Stel je eigen unieke bank samen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Het liefst wil je natuurlijk dat je interieur iets zegt over jouw persoonlijkheid. Geen standaard meubels maar meubilair dat je in de loop van je leven hebt verzameld en bij elkaar uitgezocht. Unieke combinaties die ervoor zorgen dat jouw huis je thuis is.

Daarom kun je bij De Troubadour zelf je bankstel samenstellen met de elementenbanken. Met de elementenbanken kun je eindeloos variëren in opstelling, formaat, stijl en bekleding, waardoor ze geheel naar je eigen smaak zijn aan te passen. Zo stel je eenvoudig je ideale bank samen.

Ben je ook zo benieuwd hoe jouw nieuwe bank eruit gaat zien? Ga dan meteen aan de slag!