Groene smoothie, groene thee, groene vingers… groen is in vele opzichten populair, óók voor je interieur!
Natuurlijk is het leuk om je huis om te kunnen toveren tot een groene botanische jungle maar dan heb je ook een dagtaak aan het onderhoud.
Gelukkig kun je groen ook in huis halen met allerlei accessoires en textiel en deze combineren.

Met groen samen met teakhout creëer je in een handomdraai een natuurlijke sfeer. Onze uitgebreide collectie teakhouten meubelen sluit daar perfect bij aan.
Vind je al die natuurtinten wel erg eentonig? Combineer het dan met turquoise en zachtblauw. Het effect zal je verbazen.

Groentinten zorgen voor rust en ontspanning

Eerder heb ik in mijn blog wonen is emotie geschreven wat de kleur groen in je interieur doet met je gesteldheid.

Kamerplanten hebben veel positieve eigenschappen waar je van kunt profiteren om je lekkerder te voelen in je eigen huis. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat planten de lucht zuiveren in huis. Planten zorgen voor een lagere bloeddruk en meer zuurstof in de ruimte waardoor jij je beter voelt. Je hebt zelfs minder kans op depressies, angststoornissen, migraine en vermoeidheid.  

Dat lijken me al genoeg redenen om planten in huis te halen.
Hou je niet van planten of heb je niet zo veel ruimte? Gebruik mooie groene stoffen of accessoires in huis. Groen is een kleur die wordt geassocieerd met rust, natuur, frisheid en zorgzaamheid. Een perfecte kleur om te mixen!

Vijftig tinten groen

Van grijs weten we inmiddels dat er wel vijftig tinten zijn maar groen doet daar niet aan onder! Hoe kies je de kleur groen die past bij de rest van je interieur?
Natuurlijk kijk je vooral naar de kleuren die je al in je interieur hebt en zoek je daarbij een passende kleur groen. 
Donkergroen combineert mooi met hout en pasteltinten zoals roze en grijs.
Appelgroen combineert lekker met crème, wit en licht teakhout. Deze kleur trekt erg de aandacht, houd het daarom aan als accentkleur.
Mintgroen is populair. Het is zacht en heeft een gemoedelijke uitstraling. Ook mooi om te combineren met andere zacht poedertinten zoals licht zalmroze, zachtblauw en licht geel.
Olijfgroen – ook wel legergroen – mixt goed bij mintgroen. Meerdere groensoorten geven op deze manier een warme en intense uitstraling.
Turquoise en hout zijn een frisse combinatie. Deze gekleurde dienbladen en schalen staan geweldig bij teakhouten meubels.

Groen op je muur

Zachte groentinten zorgen voor rust en ontspanning. Schilder een hele muur eens heel licht groen of mintgroen voor een schoon en opgeruimd effect. Schilder maximaal één wand per ruimte om het rustig te houden.

Groen op de bank

Stoere lederen banken met zachtgroene of legergroene kussens zijn helemaal hot. Nog leuker wordt het als je allemaal verschillende kussens kiest met verschillende designs, materialen en tinten groen. Combineer en probeer.
Een plaid met groentinten in een mooie structuur kan een lichte bank een hele andere uitstraling bezorgen.

Groen op tafel of in je kast 

Wanneer vrienden komen eten, pak ik graag uit. Ik dek de tafel zoals ze dat in een restaurant doen. Ik haal mijn mooiste servies uit de kast en decoreer de tafel met servetten en kandelaars. Ook hou ik ervan om kleurrijke bloemen op tafel te zetten met een paar takken en wat groen erdoor. Onze stylistes maken van een kast een groen-feestje. Een paar karaktervolle potten en vazen met wat groen in de kast. Zo kun je zelfs in een strak industrieel interieur goed mixen met groen: leuk, gezellig, fris en sfeervol.

Mixen met groen? Ik zeg doen!