De termen Natural Blue, Denim Blue of Denim Drift worden vaak door elkaar gebruikt. Deze bijzondere kleur blauw is flink populair geworden sinds het Flexa 's kleur van het jaar 2017 in Londen heeft gewonnen.

Denim Blue – vrij vertaald spijkerbroekenblauw­ – is een blauwtint met een tikkeltje grijs. Of een grijstint met een tikkeltje blauw; het is maar net hoe het licht erop valt en met welke kleuren je het combineert.

Wij hebben deze kleur in elk geval helemaal ontdekt en laten je graag zien hoe je Natural Blues tinten kunt gebruiken in je eigen interieur.

Natural Blue in combinatie met verschillende materialen

Denim Blue in je interieur is eigenlijk net als je jeans: je kunt het op allerlei manieren combineren. Afhankelijk van de combinaties die je maakt is Denim Blue chic, stoer of koel. Je kunt er mee spelen en steeds een totaal ander effect creëren. 
Denim Blue is een koele natuurtint die het goed doet met donker of licht hout. De warme natuur- en aardetinten geven de ruimte een rustgevende sfeer.

Een teakhouten tafel met een kelim denim tapijt eronder straalt niet alleen luxe uit maar ook warmte.

Hou je meer van het stoerdere werk? Dan is Denim Blue goed te combineren met metaal, zilver of staal. In een ruimtelijke inrichting met gladde oppervlakken, creëer je makkelijk een industriële sfeer. Op bovenstaande foto zie je een combinatie van hout, blue denim en metaal. Een industriële look met warme accenten.

Je kunt al heel eenvoudig beginnen: een lichte leren bank tegen een achtergrond van Denim Blue met Denim Blue kussens geven je interieur meteen een nieuwe uitstraling.

Natural Blue in combinatie met verschillende kleuren

Natuurlijke kleuren gemixt met Denim Blue maakt jouw interieur natural blues. Deze bahia bank heeft een natuurlijke taupe kleur en is prachtig te combineren met een kelim carpet. Op de foto is met witte kleuren gewerkt, die perfect bij het karpet passen. Denim Blue in zomerse sferen!

Hou je meer van een mysterieuze look in huis? Combineer dan denim blue met donkere grijs-, blauw- of aardetinten en zwart. Zorg dan wel voor voldoende verlichting zodat de subtiele contrasten in de kleuren zichtbaar worden.

Ben je trendgevoelig? De nieuwe kleur van het jaar 2018 is al bekend: Heart Wood. Gelukkig past deze nieuwkomer prima bij Denim Blue dus je hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen en je kunt lekker experimenteren. Jij als trendsetter durft dat vast!

Natural Blue tegen de muur

Wil je een wand met denim blue in je huis? Super gaaf. Pak je verfkwasten en aan de slag! Schilder een deel van de wand in matte en het andere deel met glanzende muurverf. Dezelfde kleur ziet er verrassend anders uit. Op deze manier krijgt de kamer een luxe uitstraling. Als je de rest van de ruimte rustig houdt door met neutrale kleuren te werken, wordt deze wand een mooie eyecatcher.

Er zijn ontzettend veel mooie behangetjes te koop, ook in Natural Blue. Op Pinterest zag ik zoveel leuke ideeën. Heb je geen budget maar wel een hoop oude spijkerboeken? Verknip deze en plak ze tegen de muur. Een spijkerbroek wall is hartstikke hip.

Denim Blue is ook perfect te gebruiken voor een ruigere betonlook. Deze speciale verf is te koop bij Pure Original. Afhankelijk van de lichtval, neigt de kleur dan naar industrieel of meer naar de mediterrane sfeer.

Is een hele muur iets too much voor jou maar heb je toch zin in iets anders? Kijk dan eens naar dit idee van onze styliste. Zij hing leuke borden met Natural Blues boven een dressoir. En dát pakte superleuk uit. Ook handig als je de volgende trend ook weer wilt volgen – de borden zijn heel makkelijk te vervangen.

Natural Blues details en accessoires

De simpelste truc om je interieur regelmatig een nieuwe boost te geven zónder radicale veranderingen aan te moeten brengen, is nog altijd het aanpassen van de accessoires.

Als je twee keer per jaar losse kussentjes, kaarsen, vaasjes en dozen vervangt door een andere kleur, ondergaat je interieur steeds een metamorfose. Een sierkussen, kleed of een klein krukje, zijn sfeervolle aanvullingen.

Denim blue, yes or no?

Ben je al overtuigd van de veelzijdigheid van Natural Blue? Kom dan eens langs bij De Troubadour. Niet op maandag, dan zijn we dicht, maar op Blue Monday zijn wij op ons best!