Dat ons interieur wordt beïnvloed door wereldwijde trends, weten we inmiddels. En dat diezelfde trends na tien jaar een comeback maken, weten we ook. In de jaren zeventig zag je veel goudkleurige en brass meubels. Brass is het Engelse woord voor messing. Messing wordt ook wel geelkoper genoemd vanwege de goudgele kleur. Het bestaat uit een legering van koper en zink. Het is duidelijk geler dan zuiver koper of brons. Messing is een waardevol materiaal vanwege zijn hardheid maar messing is ook zacht in haar uitstraling vanwege de warme kleur.

Brass accessoires staan voor rijkdom, glitter en glamour. In ons huidige interieur zien we deze tinten weer terugkomen met een grote knipoog naar de Seventies! De goudgele kleur drukt een grote stempel op de rest van jouw interieur.

Brass up your place!

Accessoires van echt goud zijn gereserveerd voor het Koninklijke Huis. Voor ons ‘gewone’ mensen is brass een mooie betaalbare variant met dezelfde luxe uitstraling. Geelkoper behoudt lang zijn kleur en blijft daarom lang mooi. Je kunt je interieur op allerlei manieren verrijken met brass, zelfs zonder het metaal daadwerkelijk te gebruiken. Verschillende accessoires die de goudgele kleur hebben die zo typerend is voor brass, geven dezelfde warme en luxe uitstraling.

Wat we veel zien zijn kussentjes, poefjes, fauteuils en sofa’s van warm fluweelachtig okergeel. Ontzettend mooi en sfeervol.  

Dit antieke poefje van Zuiver is perfect geschikt voor een brass sfeer. Maar ook de salontafel van Lucillo (large of small) is helemaal geschikt voor een brass sfeer. Kopergele fotolijstjes staan luxe op een teakhouten dressoir of in een markante kast. Genoeg mogelijkheden in zowel accessoires als klein meubels. Daardoor past brass echt in elk interieur en bij ieders stijl.

Brass up every place you like!

Zoals voor de meeste materialen geldt, is de sfeer die brass accessoires aan je interieur geven afhankelijk van de combinaties die je maakt. Brass in een donker interieur met veel hout, steen en zwart, oogt enorm stoer, zelfs industrieel. Kleinere accessoires zoals kussens en fotolijstjes geven elk interieur deftige details maar pas op dat het niet te truttig wordt.

Heb je een strak en licht interieur? Dan doet brass wonderen: het brengt warmte en stijl. Dat brass vele gezichten kent, zie je zodra je het materiaal in verschillende vormen naast elkaar legt. Krullerige deurklinken, fotolijstjes en prullaria, misstaan niet op een rommelmarkt. Maar strak vormgegeven lampen, potten en schalen pimpen elk modern interieur!