Het is woensdag en het regent pijpenstelen. Het is studiedag op school. Bij studiedag denk ik aan bleke kindersnoetjes met denkrimpels in hun voorhoofd. Maar nee, studiedag is geen dag waarop leerlingen extra veel leren. Studiedag is voor de juffen en meesters. Die moeten onder schooltijd maar in onze spaarzaam vrije tijd bijgespijkerd worden. Tenminste, als je geluk hebt want anders moet je er een vrije dag voor opnemen en zo betalen we indirect aan de studiedag mee.

Goed, het is woensdag en je kind is thuis. De kunst aan jou om weer een zelfbedachte knutselmiddag in elkaar te flansen aan de grote eettafel. Gezellig met verf, lijm, glitter en veel snippers. Leuk hoor, maar hoe overleeft jouw eettafel dit tafereel?

Een tafel met een glad oppervlak, zoals de Himalaya tafel, is natuurlijk het meest knutselvriendelijk. Maar daar dacht je nog niet aan toen je aan kinderen begon. Toen dacht je niet in termen als praktisch, makkelijk te onderhouden, kleurecht en slijtvast (lees: hufterproof). Nu zit je daar met die mooie eettafel van onbehandeld grenen. Leuk als het bekertje verf omvalt tussen de kieren van het hout. Dat we nu dus beter weten, is een leuk, maar onze bankrekening is niet altijd toereikend voor een switch in meubels.

Hoe los je het op? Eerlijk is eerlijk, de Troubadour houdt ook van mooi, stijlvol en sfeer. Dus wij verkopen geen knutselvriendelijke tafelkleden (lees: gróót zeil), maar hierbij het advies om deze wel te gebruiken. Een groot zeil of een oud douchegordijn dat bestendig is tegen verf, water, lijm en glitters (eentje die niet doorlekt).
Zorg er ook voor dat het kleed groot genoeg is en de zijkanten dekt. Maar ook weer niet zó groot dat je het hele zeil van tafel trekt als je een stoel aanschuift (zie je het plaatje voor je?)
Verder is het handig om wat oude handdoeken bij de hand te hebben, zodat de kinderen niet hun knutselvingers aan de suède stoelen proberen schoon te maken.
De laatste tip: blijf goed opletten wat andermans kinderen doen. Die van jou doen natuurlijk nietsJ
Om een al te grote puinhoop te voorkomen, hier een tip: laat ze eerst tekenen, dan verven en dán pas ze lijmen.

O wacht. Heb je weleens van de indoorspeeltuin gehoord?.