Waar denk jij aan bij Pasen? Ik denk aan paaseieren, narcissen en lente!
De natuur is dan wel van slag, maar de échte lente is nog in geen velden of wegen te bekennen. Maar de Paasdagen liggen alweer op de loer!

Hoewel Pasen minder formeel wordt gevierd dan Kerst, zijn het ook dagen waarop feestelijk getafeld wordt. Naast familie, is het gezellig om vrienden uit te nodigen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Familie, vrienden en niet te vergeten: hun kroost.
Hoe zorg je voor een sfeervol gedekte tafel, zonder dat je er dagenlang mee bezig bent en alleen al aan de styling een fortuin kwijt bent?

Wij geven je een aantal tips voor een goed gestylde tafel.

Tip 1
Heel veel geel

Ja, een inkoppertje, ik weet het. Natuurlijk wordt de basiskleur die je gebruikt geel. Maar geel op geel, wordt te veel ;-) Laat geel de basis zijn maar zorg voor twee mooie secondaire contrasterende kleuren die je overal laat terugkomen. Wat dacht je van dieppaars en wit?
Aangezien gele bloemen uiterst paasbest zijn, ontkom je er bijna niet aan. Voeg wat wit of paars toe aan je bos en je zult zien dat dit prachtig matcht bij een houten eettafel. Leuk om kleine bosjes te maken in kleine vaasjes en deze her en der te verspreiden over de tafel. Feestelijk en paasbest.

 

Tip 2
Ga voor een servies met klasse

Dit jaar is Riverdale met een waanzinnig prachtig servies op de markt gekomen. Ik heb mijn huis er al mee vol gesleept en mijn visite ontkomt er dit jaar ook niet aan. Maar ook als je je eigen servies gebruikt met bonte bloemenprint of blauwe sierrandjes, kun je nog steeds gebruik maken van de drie kleuren die je hebt gekozen. Begin met het tafelkleed, dat geen heus tafelkleed hoeft te zijn. Koop een paar meter glanzende paarse voeringstof op de markt en het lijkt alsof je sjiek hebt uitgepakt. Paarse, witte of gele papieren servetjes erbij en je hebt een flinke metamorfose te pakken.

Tip 3
Zet de kinderen aan het werk

Wie kinderen heeft, weet dat lang tafelen een beproeving voor ze is. Verlang dat dan ook niet van ze, op die manier heb je meer kans dat jullie het ook gezellig hebben. Hoe?
Laat ze eerst uitrazen, rennen, klimmen of spelen. Zorg dat de paaseieren goed zijn verstopt en doe er een ‘gouden ei’ bij, (en verstop het zó goed dat het pas volgende Pasen gevonden wordt) dat houdt de motivatie hoog ;-)
Zet ergens een knutselkindertafel neer en laat de kids hun eigen placemats en eieren verven. Geef ze alleen de kleuren geel, wit en paars et voilà: je tafelversiering is compleet.

 

Tip 4
Zet de volwassen aan het werk

Een traditionele paastak mag natuurlijk niet ontbreken. Zo’n tak met zachte katjes is al mooi van zichzelf als je er een mooie grote vaas voor hebt. Maar wil je het paasgevoel nog even doortrekken én aan tafel gezellig bezig zijn? Maak er dan een ‘workshop’ van en zet kralen, veertjes en linten in schalen op tafel klaar. Je krijgt niet alleen een schitterende versiering voor je tak maar je zal zien dat ook volwassen het erg leuk vinden om zomaar creatief bezig te zijn. Win-win.

Tip 5
Geniet mateloos

Inmiddels liggen de kids uitgeteld op de bank naar een film te kijken en kan het eindeloos lange lekkere tafelen beginnen!

De volwassen zitten te bij te praten en te smikkelen aan een stoere eettafel met comfortabele stoelen. Vind je het leuk om dagen van te voren in de keuken te staan? Draai jij je hand niet om voor een brunch voor 12 personen en zie je er daarna ook nog ontspannen uit? Be my guest.
In alle andere gevallen: hou het simpel of vraag of iedereen iets wil meenemen. Want wees even eerlijk, waar wordt nou langer over nagepraat, de gezellige sfeer en de leuke verhalen of het goede eten? Precies J

O, en wist je dat we eerste paasdag gesloten zijn? Tweede paasdag zijn we wel geopend van 10.00-17.00. Natuurlijk is onze webshop 24/7 open!

Happy Easter!