Welke trend ook in de mode is, een ding is zeker: sfeer en gezelligheid zullen altijd blijven bestaan. In welke stijl vind je meer sfeer dan ooit? Landelijk wonen.

Wie bij landelijk wonen denkt aan een armoedig boswachtershuisje met koud water en geruite dekens op de bank, moet zijn beeld even bijstellen.

Denk aan houten balken aan het plafond, tafels van robuust onbehandeld hout, gezellige dekens en kussens op de bank. Een knapperend vuurtje en versgebakken brood.
Plastic? Nooit van gehoord!
Get the picture?

Bij Landelijk wonen gebruiken we veel natuurlijke tinten. Typisch landelijke kleuren zijn: wit, grijs, taupe, beige en alle soorten bruintinten. Natuurlijke materialen zijn belangrijk voor het samenstellen van een landelijke stijl. Denk hierbij aan wol, katoen, linnen, hout of steen. Past allemaal heel goed binnen een landelijke sfeer. Natuurlijk kies je voor de vloer hout. Je kunt kiezen voor gelijke delen planken op de vloer of voor ongelijke delen voor een speels effect. Vind je hout te bewerkelijk? Grijze of bruine plavuizen zorgen ook voor een maximaal landelijk effect.

Bank Bahia

Wat zijn de kenmerken van een landelijk interieur?

De kalmte van het platteland in je huis betrekken door natuurlijke materialen te gebruiken, kan je die rust en ontspannenheid geven waar je zo naar verlangt. Lekker met opgetrokken benen tussen de kussens van je bank cocoonen? Dan zit je met een landelijk interieur helemaal goed. Deze landelijke bank leent zich daar uitstekend voor met de grote dikke kussens en zachte ondergrond . Niet alleen de kleur is natural maar de afgeronde lijnen passen helemaal in de landelijke stijl.

Landelijk wonen kan heel eenvoudig zijn. Bovendien is het voor ieders budget mogelijk. Je kunt een oude kast opknappen tot een landelijke kast door hem te verven en te schuren zoals bijvoorbeeld deze Dutchbone kast van De Troubadour. Vind je dat te veel gedoe? Dan hebben wij hem natuurlijk gewoon voor je klaar staan.

Hoe richt je de woonkamer of andere ruimtes in om een landelijke stijl te creëren?

Probeer de woonkamer zo in te richten dat het samenzijn centraal staat. Dus zet stoelen naar elkaar toe en niet van elkaar af. Ben je de gelukkige bezitter van een open haard? Dan is het natuurlijk super knus om een zitje daarom heen te maken. Als je geen open haard hebt, is een houtkachel een geweldig alternatief. De kachel geeft bovendien nog meer warmte dan een haard: twee vliegen in een klap.

Gebruik meubels met een onbewerkte uitstraling, zoals deze kast van de Ambiance collectie. Authenticiteit past in een landelijk interieur. Zet er een paar lederen stoelen met gecapitonneerde zitting bij en het begint er al aardig op te lijken. Bijvoorbeeld deze eetkamerstoelen van So True by Troubadour zijn echt heel goed om een landelijke sfeer te creëren bij bijvoorbeeld een mooie teakhouten eettafel. Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Welke accessoires passen goed in de landelijke sfeer?

Verweerde accessoires zijn het natuurlijk helemaal voor landelijk wonen. Je kunt er voor kiezen om bepaalde accessoires een winter buiten te laten staan (hout gaat dan zeker verweren) of je koopt ze kant en klaar. Gevlochten manden en glaswerk doen het ook heel erg goed. Deze gevlochten mand op wieltjes van So True by Troubadour is niet alleen qua uitstraling top voor een landelijke sfeer, hij is ook nog erg praktisch. Voel jij hem ook? WIN-WIN.
Robuuste bijzettafeltjes of krukjes kunnen ook niet gemist worden in een landelijke sfeer. Verstop ze dus vooral niet!

Landelijk wonen blijft heel easy going en een tijdloze trend. De tijd zal vervliegen maar een landelijk interieur blijft altijd bestaan.