article-image

BLACK IS THE NEW ORANGE

Ik hou van zwart, zwart en… even kijken... oh ja: zwart.
In een gekke bui draag ik ook weleens grijs en als ik echt een wilde bui heb combineer ik zwart met een lekker kleurtje, maar over het algemeen val ik vaak voor zwart.
Zwart heeft als kleur vrijwel altijd een negatieve klank. Als mensen zich veel hullen in zwart, wordt het geassocieerd met rouw. Ze hebben mij weleens gevraagd of ik aan het rouwen ben. Uh nee, ik draag gewoon graag zwart. Zwart wordt ook verbonden aan pessimisme, verboden, verhullend en onwettig. Allemaal aspecten die een negatieve klank hebben. Maar wat ik veel leuker vind klinken – en waar zwart ook mee betiteld wordt – is dat het iets mysterieus heeft. Kijk, dat zeg ik dus nu ook gewoon als mensen mij vragen waarom ik veel zwart draag: ik ben graag mysterieus… spannend toch?!

Tijdens een feestje hul ik me graag in een little black dress of een little black jacket – het liefst die van Chanel natuurlijk ;-) Niet dat ik een zwartkijker ben – althans dat hoop ik maar – veel dingen waar zwart in voorkomt, vind ik mooi of prettig. The Black Eyed Peas brul ik uit volle borst mee.  En van Painted Black van de Rolling Stones ga ik spontaan op de tafels dansen. De Zwarte Tulp vond ik een steengoede serie.
Je kunt me dus uittekenen in én met zwart.

Zelfs Husband en mijn kinderen hebben mijn black painted overgenomen en dragen nu ook alleen maar zwart …en zwart …en ja toch best wel veel zwart. Het is dus besmettelijk en ook nog eens smetteloos. Amper een vlek te zien op zwart. Handig met vier kinderen en een hond.

Zwart gaat ook goed met meubels

Zwart behang, zwarte kasten, zwarte stoelen, zwarte kandelaars, een massief zwart aanrechtblad en zelfs donkere zwarte badkamers zijn niet meer weg te denken in meubelland. De een vindt het fantastisch, de ander vindt er niets aan. Maar ook zwart in het interieur, vind ik echt prachtig en stijlvol. Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ik vind het echt heel chique. Wanneer je een type bent dat houdt van felle kleuren, kun je je misschien moeilijk voorstellen dat zwart iets voor jou kan zijn. Maar ook zwart met felgroen kan een geweldige combinatie zijn. Heb ik je al over de streep getrokken?   

Zwart hoort bij mij. Jasje, broek, trui, stoel, kandelaar of badkamer: no matter whatik hou van zwart!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »