article-image

Maak je klaar voor de zomer

Ik kan niet dankbaar genoeg zijn als we met z’n zessen op vakantie gaan. Ook al is Dochter 19 op een leeftijd dat wij ons ieder jaar afvragen of ze nog wel mee zal gaan, toch gaat ze nog steeds mee naar de Spaanse, Griekse of Portugese kust. Dat de leeftijden binnen ons gezin zo uiteenlopen maakt dat het best wel zoeken is naar de juiste vakantie en dat maakt het ook altijd enerverend.

Niet alleen tijdens vakanties hebben wij een heerlijke tijd, ook thuis proberen we er een feestje van te maken. Met regelmaat steken we de BBQ aan en dekken we de tafel buiten op zoals ze dat ook in Spanje of Italië doen. Niet voor niets nemen we de inspiratie van het buitenland mee naar huis. Van de dakplantanen tot aan tafeltjes en de leuke terrasstoeltjes. Ook de drankcooler wordt weer uit het stof gehaald.

Bij de eerste zonnestralen gaat Husband met de hogedrukspuit aan de slag om de tuin weer zomerklaar te maken. Ondertussen sleep ik alle spulletjes weer uit de schuur en koop ik me lens aan accessoires. Dit doe ik natuurlijk niet in een keer, want dan zou Husband op tilt slaan. Maar kopen doe ik graag, in tegenstelling tot Husband.

Ik haal de zomer in mijn tuin met de handgemaakte broodplanken en schalen van Must Living. Door de vrolijke kleurtjes ontstaat meteen een bohemien sfeer in huis en tuin. Als alles klaar is, nodig ik gasten uit en als zij in de tuin aan tafel zitten, ben ik totally happy
Een grote variatie aan tuinkussens zorgt ervoor dat alle stoelen lekker zitten en er gezellig uitzien. Onze kleurrijke sierkussens lenen zich hier uitstekend voor en dus gebruik ik ze dit jaar weer. Ook plaids zijn geen overbodige luxe als het in de avond stevig afkoelt. Hebben dus! En als we nou toch bezig zijn: zonder rieten manden wordt het natuurlijk helemaal niks in die tuin. Dus heb ik Husband opdracht gegeven om leuke manden mee naar huis te slepen. Arme man.

Als ik in de tuin rondkijk en Husband op zijn laarzen de tuin door zie stappen met Kleine Man achter zich aan, duik ik in mijn auto om nog even een paar mooie karaffen en wijnglazen (van plastic) te zoeken. Plastic is in onze tuin nodig sinds Kleine Man met voetballen wel probeert te richten maar nog flink moet oefenen…
In dezelfde winkel vind ik een geweldige zandbak voor Kleine Man, die moet ik hebben. Ik breek bijna mijn rug als ik hem in de auto til maar mijn dag kan niet meer stuk.

Na een half uurtje loop ik de tuin weer in en ziet alles er een stuk frisser uit. Husband zit samen met Kleine Man op het bankje voor het huis. ‘Mama, we rusten even uit.’ ‘Nou,’ corrigeert Husband hem, ‘we zijn klaar en ik doe helemaal niets meer.’ Hij trapt zijn laarzen uit en leunt bezweet naar achteren terwijl hij een grote slok van zijn Twister neemt. ‘Dat kan niet,’ antwoord ik voorzichtig en ik realiseer me dat het bij het tillen in mijn rug is geschoten. 
Geschrokken kijkt Husband op.
‘Wat heb je nou allemaal weer gekocht?’

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »