article-image

WOONBOEK 2021: Onze styliste vertelt

Onze styliste Danielle - al ruim tien jaar betrokken bij het maken van onze woonboeken - verteld over het belang van kleur.

 

MAKING OF / DEEL 1: KLEUR

In onze woonboeken willen we graag meer doen dan alleen onze collectie en nieuwste producten laten zien. We willen ook zoveel mogelijk inspiratie en ideeën delen. Zo lang als ik me kan herinneren werden interieurs ingedeeld in stijlen. In grote lijnen kwam dat neer op landelijk, klassiek, modern en design. Iets later werd daar industrieel aan toegevoegd, omdat dat een enorme langdurige trend was kreeg het een heel eigen hokje.

Tegenwoordig vervagen de grenzen tussen deze stijlen steeds meer. Er wordt volop gemixt en juist de combinaties geven mooie spanningsvelden waarin losse items mooi tot hun recht komen. Persoonlijke voorkeuren en invloeden zijn belangrijker geworden dan combineren in een vaste stijl.

       

DE KRACHT VAN KLEUR

Veel mensen vinden het lastig een interieur samen te stellen. Het vertrekpunt lukt meestal goed: we kiezen wat we mooi vinden en wat we nodig hebben aan basismeubelen. Maar hoe wordt dit een geheel? Een verbindende factor is kleur.

Kleur is dan ook vaak een uitgangspunt bij het samenstellen van onze inspiratiereportages in het Woonboek.

Hoe kleuren zich aanpassen aan trends is overigens ook heel leuk om te zien. Soms zie je een kleur meer dan andere kleuren terugkomen. En soms zijn er kleine verschuivingen in tinten en kleurcombinaties en worden er op die manier nieuwe trends gezet.

TRENDKLEUR GROEN

Een interessante ontwikkeling op het gebied van kleur is groen. Een paar jaar geleden was groen nog helemaal geen grote speler. Maar inmiddels is groen niet meer weg te denken uit ons interieur. Het is nu al zo lang een trend, dat je wat mij betreft helemaal niet meer over een trend kan spreken, maar een vast onderdeel in het interieur. Door gebruik van planten is er in bijna elk interieur wel groen te vinden. Doordat het een natuurlijke kleur is, combineert groen vrijwel met elke kleur.  Daarnaast is het de kleur van energie en dat kun je altijd gebruiken, nietwaar?!

Omdat we het laatste jaar meer aan huis gebonden zijn en ons huis verschillende functies heeft gekregen (wonen / werken / spelen / sporten) stellen we ook meer eisen aan onze leefruimte. Kleuren kunnen daarbij een rol spelen want elke kleur roept een eigen emotie op. Zo staat blauw voor rust en balans, rood voor actie en kracht en geel voor vrolijkheid.

Voor ons Woonboek hebben we ervoor gekozen om groen te combineren met tinten van blauw, roze-cognac-rood en goud-, geel- en okertinten. Zo kun je goed zien wat deze combinaties voor emotie en gevoel met zich meebrengen en het juiste palet kiezen voor de ruimte in jouw huis.

Veel plezier met ons nieuwe Woonboek!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »