article-image

Zin in thuis!

Onze kinderen worden ouder en zijn steeds vaker hele dagen van huis. In het weekend willen ze op stap en dat is voor pubers heel gezond. Onze Kleine Man van vijf is nog niet toe aan de kroeg en dus zijn wij – sinds onze gratis oppas in het café zit – noodgedwongen overgeleverd aan het thema: ‘zin in thuis’. Oftewel: geen zin om thuis te blijven? Dan máák je maar zin.

‘Vanavond heb ik zin in een avondje thuis’, zegt Husband als ik hem opbel.
Vroeger kreeg ik bij die gedachte meteen natte plekken onder mijn oksels.
Een avond thuis? Hell no!
Maar op dit moment vind ik het, hoe saai het ook klinkt, heerlijk om thuis te blijven. Gewoon simpel: een hapje, een drankje en wat vrienden.
What else do I need?

Aan het einde van de zomer, als het nieuwe woonseizoen weer start, krijg ik kriebels in mijn buik. Ik heb zin om het thuis weer gezellig te maken. Een kaarsje hier een kussentje daar.
Maar als ik Husband opdracht geef een aantal items uit de zaak te veroveren voor ons oost west, thuis best gevoel, moet ik van goeden huize komen. September staat in het teken van een nieuwe look van de woonwinkel. Maar niet alleen de verbouwing kost vreselijk veel tijd, ook het maken van het nieuwe woonboek, het inkopen van de nieuwe spullen en de bezoeken aan diverse beurzen. De tijd en zin om ons eigen huis up tot date te krijgen kan ik wel op mijn buik schrijven. Toch wil ik ieder jaar ook een kleine transformatie als de herfst weer zijn intocht maakt. Maar stel dat ik wat koop in een andere winkel dan De Troubadour, heb ik natuurlijk indirect de echtscheidingspapieren al getekend.

Voortaan in januari maar beginnen met het nieuwe woonseizoen? Ik heb er weer zin in. Gezelligheid in huis.
Jullie ook?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »