Mijn winkelwagen  

TEAKHOUTEN MEUBELS

Teakhouten meubels zijn al lange tijd erg populair. Dit is niet zo gek. Teak is namelijk een duurzame en sterke houtsoort. Daarnaast hebben teakhouten meubels vrijwel geen onderhoud nodig. De Troubadour verkoopt een veel teakmeubelen in allerlei woonstijlen. Van stoere krukjes, grote eettafels en salontafels tot industriële boekenkasten en -rekken. Je kunt teakhout bovendien goed combineren met andere meubels, je creëert hiermee direct warmte en sfeer in je interieur. Ben je benieuwd naar onze teakhouten meubels? In onze webshop kun je de collectie bekijken en ook direct bestellen. Wil je de meubels in het echt bekijken? Je bent van harte welkom in onze winkel in Amstelveen.

Wat zijn teakhouten meubels?

Teakmeubelen zijn zoals de naam al doet vermoeden, meubels gemaakt van teakhout. Teak komt oorspronkelijk van de Tectona Grandis boom. De Tectona Grandis wordt ook wel – geheel toepasselijk – de teakboom genoemd. Deze boom groeit voornamelijk in Azië. De Troubadour verkoopt teakhouten meubels waarbij het hout afkomstig is van Java, Indonesië. Dit hout wordt gezien als het type van de beste kwaliteit. De teakhouten meubels zijn vaak al jarenlang gebruikt. Bijvoorbeeld als muur in een oud huisje, of als onderdeel van een boot. Deze oude stukken teakhout worden vervolgens gerecycled. Hierdoor zijn teakmeubelen ook altijd uniek. Van geen enkel exemplaar bestaat een tweede!

De rustieke uitstraling van teakhouten meubels zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te combineren zijn in ieder soort interieur. Bij De Troubadour kun je terecht voor verschillende soorten teakhouten meubels. De grootste collectie teakhout die wij verkopen is van het merk d-Bodhi.

Beeld

Hoe onderhoud je teakmeubelen?

Ben je aan het kijken voor teakhouten meubels? Je zult je ongetwijfeld afvragen hoe het zit met het onderhoud ervan. Onze ervaring leert dat je vaak niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het onderhouden van meubels. Dan hebben wij goed nieuws; teakhouten meubels hebben namelijk weinig tot geen onderhoud nodig.Dit komt omdat teakhout van zichzelf al een vette houtsoort is. Hierdoor zijn de teakmeubelen van zichzelf al voorzien van een natuurlijke beschermlaag. Een speciale behandeling is daarom in principe niet nodig. Soms is het wenselijk om de tafel wel te behandelen. Je kan daarvoor een speciale olie of wax gebruiken.

Mocht je een vlek hebben op je teakhouten meubels, dan kun je verschillende dingen doen: Neem de teakhouten meubels af met een lichtvochtige doek. Heb je een hardnekkigere vlek, dan kun je je teakhouten meubels licht opschuren met een schuurpapiertje.

Teakmeubelen kopen bij De Troubadour

De Troubadour is dé specialist op het gebied van teakhouten meubels. Al meer dan 20 jaar hebben wij ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van meubels. Wij verkopen een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod aan teakhouten meubels. Neem snel een kijkje in onze webshop of kom naar onze grotewoonwinkelin Amstelveen. Van stoere krukjes, eettafels en salontafels tot prachtige boekenkasten; bij De Troubadour ben je aan het juiste adres.

En heb je nog hulp nodig bij het verder inrichten van je woning? Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je teakmeubelen kunt combineren met een moderen bank of landelijke eetkamerstoelen? Maak dan meteen een afspraak voor ons interieuradvies.