Woonstijl

BOHEMIAN

Voor wie helemaal fan is van reizen en een zogenaamde Ibiza-vibe, is een bohemian interieur een perfecte match! Een laid-back stijl waar geen regeltjes aan vast zitten. Het is in deze interieurstijl de kunst om je fantasie de vrije loop te laten gaan en te spelen met materialen, kleuren en prints. Op die manier creëer je een exotische mix die staat voor een onbezorgd leven waarin verre reizen en unieke vondsten centraal staan.


MATERIALEN

Natuurlijke materialen vormen de basis in een bohemian interieur. Materialen zoals linnen, rotan, hout en bamboe zorgen voor dat echte Ibiza gevoel. Deze materialen kunnen op elke manier terugkomen in je interieur. Een linnen wandkleed, rotan mandjes of een houten tafeltje. Of een combinatie van twee materialen in een meubelstuk, waarin zwart rotan bijvoorbeeld wordt gecombineerd met een zachte bouclé stof. Juist de aankleding van het interieur en het creatief spelen met meubels en materialen zijn belangrijk binnen de bohemian stijl.


PASSENDE KLEUREN

Binnen een bohemian interieur zijn er verschillende kleurpaletten mogelijk. Maar één ding hebben ze gemeen: de kleuren gaan bijna altijd samen met prints, franjes of kralen. Heeft een rustgevend bohemian sfeertje jouw voorkeur? Dan zijn neutrale basiskleuren de beste oplossing. Wil jij meer kleur in jouw interieur? Kies dan juist voor felle kleuren zoals roze, oranje of turquoise om je interieur mee te stylen. Iets wat het áltijd goed doet is groen, en dan met name planten. Planten kunnen het bohemian interieur helemaal afmaken!


BIJ JOU THUIS

Waar het binnen een bohemian interieur dus vooral om gaat is dat je gaat voor de meubels, vormen, materialen en kleuren waar jij blij van wordt. Er zitten geen regeltjes aan. Combineer een gave, kleurrijke aztec print met een praktische en stijlvolle rotan mand en prachtige planten. Maak dit vervolgens compleet met een groot meubel dat hét pronkstuk van de ruimte vormt. Wees creatief met verschillende meubels en accessoires en creëer zo jouw eigen Ibiza gevoel, maar dan gewoon thuis!