Woonstijl

HOTEL CHIC

Hotel chic, de naam die zegt het eigenlijk al: net zo chic als in een hotel! Maar dan met alle luxe eigenschappen en dat in jouw huis. De looks en feel die zo’n rijke hotelsfeer geven breng jij in een paar simpele stappen gewoon in jouw interieur!MATERIALEN

Wat je vooral ziet terugkomen zijn materialen zoals travertin, bouclé en velours. Deze hebben van zichzelf al een luxe uitstraling. Ze zorgen voor een strakke en zachte look, net zoals in een hotel, en vormen een rustige basis voor een hotel chic interieur. Luxe materialen worden aangevuld met warme materialen zoals walnoothout en hoogpolige stoffen. Zo zal je hotel at home bijvoorbeeld een bouclé bank, marmeren salontafel of een hoogpolig vloerkleed bevatten. Gegarandeerd een succes voor een hotel chic interieur.


PASSENDE KLEUREN

Kleuren die veel gebruikt worden in een hotel chic interieur zijn voornamelijk licht in afwisseling met donkere tinten voor contrast en diepte. Zo kan je denken aan taupe, beige, zwart en grijstinten. Kleine details zorgen ervoor dat een interieur ook de daadwerkelijk hotel chic-uitstraling krijgt. Zo zie je gouden details overal in het interieur terugkomen in bijvoorbeeld lampen, wall art, decoratie of afwerking van meubels. Samen met donkere kleuren en gave prints vormen deze kleurentinten de kleurenpallet voor een hotel chic interieur.


HOTEL AT HOME

Het belangrijkste bij het inrichten van je eigen hotel chic interieur is het kunnen creëren van eenzelfde sfeer zoals in een hotel. Maak gebruik van een kleurenpallet met neutrale en lichte kleuren in combinatie met donkere tinten. Sluit hierbij luxe materialen zoals marmer of bouclé aan voor de perfecte verhouding tussen kleur en materiaal. Voeg als laatste nog wat gouden details toe en je interieur is helemaal good to go!