Woonstijl

INDUSTRIEEL

Een steeds populairder wordende woonstijl is de industriële stijl. Ruwe metalen meubels worden gecombineerd met onafgewerkte materialen zoals baksteen en grove houtsoorten. Een industrieel interieur kenmerkt zich door de ruige en stoere uitstraling die ontstaat door het gebruik van robuuste materialen. Toch moet je oppassen dat je interieur niet heel kil wordt. Wissel daarom de robuuste materialen en meubels af met warme kleuren en houtsoorten voor een sfeervolle en gezellige ruimte.


MATERIALEN

Onafgewerkte materialen zoals steen, beton of bijvoorbeeld stalen buizen vormen vaak de basis voor een industrieel interieur. De ruimte wordt vervolgens aangekleed met meubels en woonaccessoires. Veelal zie je metalen meubels voorbij komen, welke zijn afgewerkt met warme houtsoorten. Deze warme tinten geven het stoere interieur extra charme en sfeer.


PASSENDE KLEUREN

Typerend voor een industriële woonstijl is het aardse kleurenpallet met kleuren zoals zwart, grijs, wit en taupe. Deze kleuren komen terug in de meubels en de ruimte zelf. Sfeer wordt vervolgens gecreëerd door kleuren als geelgoud, cognac, vergrijsd roze of legergroen toe te voegen. Met woonaccessoires in deze kleur ontstaat er een warm industrieel kleurenpallet waarbij vergrijsde kleuren worden afgewisseld met warme kleuren en materialen.


 

INDUSTRIEEL WONEN

Een industrieel interieur creëer je dus door te spelen met ruwe en onbewerkte materialen en die vervolgens te stylen met warme kleuren en houtsoorten. Een cognac leren bank op hoge metalen pootjes is daar een goed voorbeeld van. Het leer geeft het interieur een stoere look maar straalt ook warmte uit door de cognac kleur. Deze materiaal- en kleurcombinaties zorgen voor een krachtig, stoer en bovenal stijlvol industrieel interieur.


HULP NODIG BIJ HET INRICHTEN?

Van complete meubilering tot kleine aanpassingen, onze interieuradviseurs luisteren naar je wensen en geven een advies op maat.

Maak nu een afspraak