Woonstijl

SCANDINAVISCH

Vind je rust en eenvoud belangrijk en trek je je graag terug in een simplistisch maar stijlvol interieur? Dan is een Scandinavisch interieur helemaal perfect voor jou! In een Scandinavisch interieur wordt door het materiaal- en kleurgebruik een oase van rust gecreëerd. De afwisseling in materialen en kleuren zorgt er tegelijkertijd ook weer voor dat er een knus en sfeervol interieur ontstaat.MATERIALEN

Licht en basic staan centraal in een Scandinavisch interieur. Vanwege de, in de winter, weinige lichturen in Scandinavië is het belangrijk dat het interieur veel licht met zich mee brengt. Door gebruik te maken van zachte en natuurlijke materialen ontstaat er een warme sfeer. Een lichte of witte vloer vormt hierin een prachtige basis. Deze wordt vervolgens aangevuld met (warm)houten meubels en wollen of bouclé bekleding.


PASSENDE KLEUREN

Om het in huis licht te houden vormen lichte en witte kleuren de basis van een Scandinavisch interieur. Deze worden vervolgens afgewisseld met zwarte, grijze en bruine accenten. Ook in het kleurenpallet komt de eenvoud van een Scandinavisch interieur terug: een lichte basiskleur die wordt afgewisseld met één of twee accentkleuren. Wil je toch graag wat kleur toevoegen? Pasteltinten zoals roze of groen zijn dan de perfecte toevoeging!


 

 

Een Scandinavisch interieur straalt dus rust en eenvoud uit. Dit zie je dan ook in alle facetten van het interieur terug: materiaal en meubelgebruik en het kleurenpallet. Lichte en natuurlijke materialen, strakke, luchtige of organische meubels in een basic kleurenpallet aangevuld met één of twee accentkleuren die je op verschillende plekken in het interieur terug ziet komen.


HULP NODIG BIJ HET INRICHTEN?

Van complete meubilering tot kleine aanpassingen, onze interieuradviseurs luisteren naar je wensen en geven een advies op maat.

Maak nu een afspraak