Cobra Art

59 Product(en)
Sorteer op:
Cobra Art Calmness of Time
Cobra Art Calmness of Time
Vanaf €790,00
Cobra Art Subway Silence
Cobra Art Subway Silence
Vanaf €790,00
Cobra Art The Waiting Game
Cobra Art The Waiting Game
Vanaf €790,00
Cobra Art Purification
Cobra Art Purification
Vanaf €790,00
Cobra Art Pier
Cobra Art Pier
Vanaf €790,00
Cobra Art Weather forecast
Cobra Art Weather forecast
Vanaf €790,00
Cobra Art In prayer
Cobra Art In prayer
Vanaf €790,00
Cobra Art Crowned lioness
Cobra Art Crowned lioness
Vanaf €790,00
Cobra Art Ice cone
Cobra Art Ice cone
Vanaf €790,00
Cobra Art Butterfly 2
Cobra Art Butterfly 2
Vanaf €790,00
Cobra Art Blue passion
Cobra Art Blue passion
Vanaf €790,00

COBRA ART

De Cobra Art Company is een Nederlands familiebedrijf dat zich sinds 1983 specialiseert in de creatie en verkoop van unieke kunst. Fotografie en kunst komen samen in de kunstwerken van dit merk. Met de visie ‘kunst is voor iedereen’, streeft de Cobra Art Company naar betaalbare kunst voor ieder interieur. Door samen te werken met zowel binnen- als buitenlandse fotografen en kunstenaars is de collectie groot, gevarieerd en geschikt voor ieder interieur en budget. Bij de Troubadour vind je bijzondere kunstwerken van Cobra Art op zowel plexiglas en aluminium.

GESCHIEDENIS COBRA ART GROUP

Eigentijds, gewaagd en modern, dat is wat de Cobra Art Company definieert. En dat is ook niet gek, want het bedrijf dankt zijn naam aan de Cobragroep, een avant-garde kunstbeweging die actief was van 1948 tot 1951. De kunstenaars, afkomstig uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam, kwamen na de Tweede Wereldoorlog samen in Parijs en verspreiden zo hun ideeën over kunst door heel Europa. Voor Cobra-kunstenaars was vrijheid in hun kunstuitingen het allerbelangrijkste. De beste werken ontstaan op een spontane en ongeplande manier, was hun overtuiging. Ze lieten zich inspireren door de meest uiteenlopende dingen, van het handschrift van een kind tot modetijdschriften en Oosterse kalligrafie. De Cobra-beweging haalde ook veel inspiratie uit de natuur. Met name de vier oerelementen – vuur, licht, water en aarde – zijn de kern van veel van hun werk. Ook de Cobra Art Company heeft deze filosofie van vrijheid en ongedwongenheid overgenomen. Daarom hebben ze een enorme variëteit in hun collectie en wisselt deze bovendien regelmatig. Een groot aantal werken zijn dan ook limited edition, volledig in de geest van de Cobragroep die vond dat elk werk uniek moest zijn. Na drie jaar kwam er einde aan de Cobragroep, maar hun ideeën over kunst en de maatschappij galmden nog tot diep in de jaren ’60 en ’70 na. Enkele aanhangers van de kunstveiling verwierven grote internationale bekendheid, waaronder de Nederlander Karel Appel. Tegenwoordig kan men in de kunstgeschiedenis niet meer om deze excentrieke stijl heen en hebben musea wereldwijd schilderijen van deze stijl in hun collectie opgenomen.

WERKWIJZE COBRA ART

De collectie van de Cobra Art Company is enorm divers en uitgebreid. De reden hiervoor is dat zij nauwe samenwerkingen aangaan met aanstromende talenten en gevestigde kunstenaars van over de hele wereld. Nog steeds wordt elke kunstenaar en ieder kunstwerk met veel zorg geselecteerd door de eigenaren van de Cobra Art Company. Kunstenaars krijgen de volledige artistieke vrijheid om te creëren wat zij willen. Hierdoor is geen enkel Cobra Art kunstwerk hetzelfde en zit er voor ieder wat wils tussen. Van pop art tot abstracte kunst en van artistic nude tot wildfotografie, iedere stijl komt aan bod. Allen worden op een moderne en eigentijdse wijze in beeld gebracht. Dankzij de grote hoeveelheid stijlen en thema’s vind je altijd een kunstwerk naar jouw smaak dat aansluit op jouw interieurstijl.

FOTOKUNST VAN COBRA ART

De collectie van de Cobra Art Company bestaat niet alleen uit schilderkunst, maar ook uit fotografie. Deze collectie wordt met zorg samengesteld en bestaat uit foto’s en portretten afkomstig van over de hele wereld. Ook komt een groot deel van de fotokunst voort uit eigen geproduceerde fotoshoots. Deze foto’s worden in opdracht gemaakt en sluiten daardoor qua kleur, stijl en formaat perfect aan op de wensen van Cobra Art. Het doel is om kunst beschikbaar te hebben voor ieder interieur en elke stijl. Dit is ook terug te zien in de enorme diversiteit in beschikbare fotokunst: zwart-wit fotografie, natuurshots, portretten van celebrities, alles komt aan bod. Alles wordt uiteraard in een modern Cobra-jasje met een eigen verhaal en unieke uitstraling.

BIJZONDERE MATERIALEN EN UNIEKE SCHILDERKUNST

Om hun klanten unieke en kwalitatief hoge kunstwerken te kunnen bieden, gaat Cobra Art nauwe samenwerkingen aan met de door hen gekozen artiesten. Op dit moment creëren Karin Vermeer, Leon Bosboom, Loes van Delft en Mr Pinkbrush verscheidene kunstwerken in zeer uiteenlopende stijlen. Mr Pinkbrush laat zich graag inspireren door hedendaagse mode en de graffiti langs de straten van Los Angeles, terwijl Van Delft verzot is op cartoons en Japanse animaties. Bosboom staat bekend om zijn indrukwekkende canvasschilderingen van Spaanse stieren in de beroemde en beruchte arenagevechten. Het werk van Vermeer is zeer divers, maar haar liefde voor het vrouwelijk schoon en popcultuur is altijd zichtbaar. Series waaraan deze kunstenaars onder andere hebben gewerkt zijn ‘Fashion & Faces’, ‘Artistic Nude’, en ‘Cities & Urban’. Cobra Art is altijd vernieuwd in zijn thema’s en uitvoerig. Ook voor onconventionele materialen draaien hun kunstenaars de hand niet om. De schilderijen bestaan dan ook vaak niet alleen uit verf, maar stoffen, collages en foto’s worden veelvuldig in gebruik genomen. Dit resulteert in grenzeloos creatieve kunstwerken, ieder uniek in zijn soort.

DE ALLERHOOGSTE KWALITEIT

Een mooi kunstwerk wordt pas echt indrukwekkend als deze met grote zorg en oog voor detail wordt uitgevoerd, en dat begrijpen ze bij de Cobra Art Company. Er wordt dan ook alleen voor de hoogste kwaliteit aan materialen gekozen om de kunstwerken op af te drukken. Aluminium en plexiglas hebben ieder hun unieke look, maar garanderen beide haarscherpe foto’s en levensechte schilderijen. Kleurrijke kunstwerken spatten van de het doek af en zwart-wit afbeeldingen hebben een diep contrast. Heb je het perfecte kunstwerk voor jouw interieur eenmaal uitgezocht? Dan heb je bij De Troubadour keuze uit vele verschillende formaten om het kunstwerk op af te drukken. Of je nou voor een schilderij gaat voor boven je bed of een levensgroot exemplaar in de hal, alles is mogelijk. Vervolgens heb je de keuze tussen plexiglas of aluminium. Plexiglas heeft een glanzende, glossy finish terwijl aluminium een rustiger, mat effect geeft. De keuze is uiteraard geheel aan jou. Zo kan je een kunstwerk creëren geheel naar jouw smaak en woonwensen. Betaalbare kunst voor iedere stijl, dat is wat de Cobra Art Company altijd nastreeft.

COBRA ART BIJ DE TROUBADOUR

Bent u nieuwsgierig geworden naar de veelzijdigheid en hoge kwaliteit aan kunstwerken die de Cobra Art Company te bieden heeft? Dat snappen wij! De Troubadour heeft een ruim assortiment aan Cobra Art schilderijen in onze showroom in Amstelveen hangen. Bovendien kunnen alle kunstwerken van de Cobra Art collectie bij ons besteld worden. Wij leveren het dan gratis af bij u thuis met een zeer korte levertijd. Kom langs in onze winkel en bekijk met eigen ogen het uitgebreide aanbod. Onze medewerkers helpen je graag bij met van de perfecte keuze voor jouw interieur. Ben je momenteel niet in de gelegenheid om lang te komen, maar wil je wel alvast een voorproefje krijgen van wat Cobra Art allemaal te bieden heeft? Ook dat is bij De Troubadour mogelijk. Kijk op onze website voor het actuele aanbod en laat je inspireren door deze prachtige kunst. Uiteraard zijn de Cobra Art werken ook te bestellen via onze webshop met slechts één druk op de knop.