article-image

Meer over mortex /materiaal

08-02-2024

Is Mortex iets voor in jouw interieur?

Heb jij al gehoord over de trendy Mortex look? Oorspronkelijk ontwikkeld als waterdichte pleister voor badkamers en keukens, maar dit veelzijdige materiaal heeft nu zijn weg gevonden naar de wereld van meubelontwerp. Sinds vorig jaar zijn de Mortex meubels te vinden in De Troubadour winkels en online en ik zal je nu meenemen door wat het precies is, wat voor voordelen het met zich meebrengt en hoe je het eventueel kunt afstylen in jouw interieur!

Maar wat is het precies?

Mortex is een nieuw soort materiaal wat lijkt op de industriële betonlook van een aantal jaar geleden. Alleen Mortex bestaat uit 95% aan natuurproducten als mineralen, kalk en cement. Deze producten worden samengevoegd en daarna met de hand aangebracht op het meubel met een soort pleistertechniek. Doordat het met de hand wordt aangebracht heeft elk product een unieke uitstraling en is er geen één hetzelfde!

Mortex1

Wat voor voordelen heeft het?

Er zitten fijne voordelen vast aan Mortex als materiaal. Mortex onderscheidt zich door zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het materiaal is water-, kras- en vlekbestendig en dus perfect voor dagelijks gebruik. Er zijn verschillende soorten kleuren in Mortex waardoor er veel mogelijkheden zijn. Een ander voordeel van Mortex is zijn milieuvriendelijke karakter. Gemaakt van natuurlijke mineralen en kalk, minimaliseert het gebruik van schadelijke chemicaliën, wat bijdraagt aan een duurzamere levensstijl. Dit maakt Mortex niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze, maar ook een verantwoorde keuze voor degenen die liever bewuster bezig willen zijn.

Mortex2

Hoe is het te stijlen?

Of je nu de voorkeur geeft aan een moderne look of een meer industriële stijl, Mortex past zich moeiteloos aan. Dankzij zijn eigenschappen is het geschikt voor binnen- en buitengebruik, waardoor het een veelzijdig alternatief is voor traditionele materialen. Eén van de kenmerken van Mortex is de naadloze afwerking, waardoor het een ideale keuze is voor moderne en elegante meubels. Of het nu gaat om tafels, dressoirs en tv-meubels, Mortex geeft een eigentijdse uitstraling aan elk meubelstuk.

De Soho collectie heeft Mortex parels ook verwerkt met prachtig teakhout. De combinatie van teakhout en Mortex geeft een zachtere en warmere sfeer. Mortex heeft al snel een modern uiterlijk, maar zou ook perfect passen bij een bohemian of vintage interieur bijvoorbeeld.

Mortex3

Hierboven zijn drie parels te zien uit de collectie, waaronder de salon- en eettafel geheel uit Mortex en het dressoir in combinatie met teakhout. Nieuwsgierig geworden? In de winkel staan alle Mortex items dus kom een keer gezellig kijken en laat je adviseren!