article-image

Bohemian /interieurstijlen

24-05-2024

Een wereldse stijl: Boho

Een uitgesproken stijl die draait om parels uit het buitenland en deze invloeden combineren in je eigen huis. Bij boho draait het om buiten de lijntjes gaan, zo creëer je een ultiem gezellig geheel van allemaal losse elementen. Nieuwsgierig hoe je dit kan bereiken bij jou thuis? Lees dan gauw verder!

Past deze stijl bij jou?

De bohemian woonstijl zal bij jou passen wanneer je houdt van unieke sferen die grotendeels komen uit andere culturen. Deze stijl straalt vrijheid uit, bevat natuurlijke materialen en veel kleuren zijn een must. De aankleding van het interieur is het belangrijkst, de meubels zijn (bijna) bijzaak. Hierbij moet je denken aan grafische vloerkleden van wol of een fauteuil van riet.

Leuk feitje: de term ''boho’’ is dus afgeleid van het Franse woord ''bohemien’’, wat betekend opstandige kunstenaars die actief waren in de negentiende eeuw.  Hun werk stond voor de strijd naar vrijheid en rebellie tegen burgerlijke normen. Ze wouden meer in toom zijn met hun eigen wil en vrije keus. Om zich te onderscheiden van anderen gebruikten ze felle kleuren, gekke patronen en originele ontwerpen die nooit eerder waren vertoond.

Kleurgebruik en patronen

De boho woonstijl is rijk aan variatie aan kleuren, patronen en accenten. Het gebruikelijke is een breed palet aan kleuren met veel variatie aan tinten die gebalanceerd samenkomen waardoor er dus altijd rust en sereniteit heerst. Denk bij kleuren aan bijvoorbeeld; groen, geel, rood en goud. Ook patronen als boho prints, mandala of Aztec tekens en borduursels komen veel voor. Dit kan terugkomen in een tof vloerkleed, sierkussen of een wall art print voor aan de muur.  

Een tipje: Ik snap dat je niet een muur gelijk groen gaat verven als je een boho-interieur wil. Groen is wel een rustgevende kleur dat het dichtst bij de natuur komt. Kies daarom een mooie kamerplant uit. Plaats een houten bijzettafel in de hoek met daarop een grote pot met de plant erin en voilà! Een pop-of-colour is nog nooit zo makkelijk geweest! En oh ja, vermijd zwart. Boho is voornamelijk gericht op licht, maar andere donkere kleuren zou je wel kunnen gebruiken.

It’s in my nature

Een ander kenmerk in de bohemian stijl zijn de duurzame en natuurlijke materialen die worden gebruikt in meubels en accessoires. Deze materialen zorgen binnen no-time voor een gezellig en knus gevoel. Bepaalde soorten hout, zoals teakhout zorgt voor een warme kleur en een authentieke uitstraling. Zelf staat De Troubadour ook bekend om het gebruiken van gerecycled hout uit Indonesië dus wil jij een duurzaam meubel? Dan ben je bij het juiste adres! Andere materialen als jute, linnen, wol, rotan en riet komen ook voorbij in onze collecties.

Combinatie van beide

Voor vele is deze stijl iets te zweverig of biedt het te weinig samenhang voor in huis. Daarom is ‘’Boho Chic’’ een nieuwe term die het leven is ingeblazen. Hierin combineer je dus jouw glamour kant met de reiziger. Maak hierbij de combinatie tussen knal kleuren in je accenten en neem een basiskleur zoals, beige, olijf of ecru als rode draad. Zo kan je op een makkelijke manier twee werelden samenbrengen in jouw interieur.

Binnen en buiten!

Boho is niet alleen voor binnenshuis. Een boho inrichting voor in je tuin is ook makkelijk haalbaar door alle natuurlijke materialen. Vooral in de zomer is dit extra leuk! Wil je meer over onze bohemian outdoor collectie weten? Lees dan in deze blog verder!

Boho draait, zoals we nu weten, om je vrije keus en lekker kunnen mix & matchen met structuren en kleuren. Heb je toch een guideline nodig, dan hebben wij hier alvast wat items voor je geselecteerd!