article-image

Hotel chic /interieurstijlen

05-03-2024

Creëer jouw hotel at home

We kunnen vaststellen dat iedereen de luxe en comfort van een hotel erg op prijs kan stellen tijdens een vakantie, toch? Daarom heeft De Troubadour een woonstijl ontwikkeld waar je dit ultieme gevoel thuis kan nabootsen. Hoe heerlijk is dat! Ik neem je mee hoe je dit kan bereiken in je eigen huis!

Maar wat is hotel chic?

Het gaat om luxe materialen, rijke stoffen en ultiem comfort. Combineer dit met een goud accent en je hebt al snel een hotel stijl gecreëerd. Het klinkt nu wel heel simpel, maar om dit te kunnen bereiken zijn er een aantal factoren waar je op kan letten:

  • Warme tinten (vaak) neutraal en licht
  • Contrast met donkere kleuren
  • Minimalistisch in combinatie met opvallende items

Kleurgebruik

Een kleur die je zeker niet mag vergeten bij hotel chic is goud! Deze kleur kan je makkelijk gebruiken in de accenten, zoals een hanglamp, vaas of bepaalde afwerking in meubilair. Zo is de tafellamp Toulouse een perfect goud accent om toe te voegen op een dressoir of op een nachtkastje in de slaapkamer.

Verder kan je kiezen voor beige, taupe, lichtgrijs of wit om de voorhand te nemen in het interieur, maar kleuren als donkerbruin en zwart brengen de lichte tinten meer warmte en diepte. Hierdoor creëer je dus definitie en contrast.

''Ton sur ton'' is een Franse term wat veel wordt gebruikt bij een hotel chic interieur. Het is hier de bedoeling om een kleur in verschillende tinten en dit als basis te gebruiken. Best saai als je er zo over nadenkt, maar je kan wel losgaan met stoffen zoals teddy, velvet, leer, velours, wol en faux fur.

Materialen en texturen

Wat nu het meest voorbij komt qua materialen zijn dus varianten in natuursteen, zoals marmer, keramiek of travertin. In De Troubadour winkels zijn de nieuwe salontafels Soto en Boylan te vinden, deze zijn gemaakt van versteend hout en hebben een uniek verhaal wat wordt vertaald in het blad.

Ook zijn aaibare stoffen in bijvoorbeeld zitmeubels een trend die steeds blijft opduiken. Zo behoort de bouclé stof onder die categorie, het oogt chic en voelt fijn aan de huid. Een stof die nog zachter is, naar mijn mening, is de grof geweven velvet zoals bij fauteuil Astro. Een stof die de eentonige stof velvet uit het speelveld slaat. No hard feelings ;)

En denk niet alleen aan stof of leder, maar ook hout kan luxe geven. Al eeuwen is eiken een houtsoort die geliefd is en altijd zijn waarde behoud. Als je een pronkstuk nodig hebt is een winkelkast van eikenhout the way to go. Perfect om af te stijlen met fotolijstjes en decoratieve items. Of kies voor dressoir Bogor, een dressoir wat hoger van de grond af staat met opvallende grafische elementen in de deuren. Heel tof tegen een saaie muur aan!

Verlicht de ruimte

Bekijk de collectie van het merk Ztahl een prachtig merk met statement hanglampen die een chique uitstraling geven boven de eettafel. Echte sfeermakers! Zoek je een staande lamp? Dan is Alba uit de collectie een echte winnaar met haar trapeze vorm en de klassieke lampenkap.
Ook goed om te weten; bij De Troubadour zijn de Ztahl lampen inclusief lichtbronnen.

Aan de muur

Een leuke manier van het decoreren van je ruimte is met bijzonder wall art! De Troubadour heeft heel veel varianten in wanddecoratie. Zo kan je denken aan artwork, maar ook unieke panelen met grafische patronen of een kleurig wandkleed. Ook zijn spiegels heel belangrijk en geven net die touch. Kies dan voor een spiegel met een minimalistische rand in een organische vorm.

Maak het af!

Pak uit met accessoires! Deze maken natuurlijk elk huis meer cozy en eigen. En ik bedoel niet alleen kandelaren en beeldjes, maar zoek naar zachte plaids en sierkussens voor op de bank. Of plaats een teddy poefje bij de loungestoel voor ultra comfort. En schuif een hoogpolig vloerkleed onder het bed zodat je fijn uit bed stapt en niet gelijk op de koude vloer hoeft te staan.

Het belangrijkste is dus om in gedachte te houden dat je werkt met verschillende luxe materialen en texturen, als detail goud verwerkt en continu denkt aan hoe kan het nog comfortabeler in jouw hotel at home!