article-image

Stefan vertelt/ medewerker

16-05-2024

Product Developer

Stefan (26)
Woont in Amstelveen
Werkt bij De Troubadour sinds 2015

''Ik reageerde op een vacature voor een stageplek, maar kreeg naast een stage ook een bijbaan aangeboden. Zo begon ik bij De Troubadour met een bijbaantje in de verkoop en tussendoor heb ik ook stagegelopen. Op mijn 21ste ben ik fulltime gaan werken als verkoopadviseur in de winkel. Doordat ik in de winkel werkte kreeg ik ook steeds meer ideeën voor nieuwe producten. Dus deze ben ik deze gaan pitchen en heb ik mijn schetsen laten zien. Hierdoor kreeg ik een aanbod om voor onze groothandel als product developer aan de slag te gaan. Dat houdt in dat ik de producten ontwerp en uitwerk in technische bouwtekeningen. Deze tekeningen worden gedeeld met de producent en zij realiseren hiervan een fysiek product.

Om mijn niveau op te krikken in product development ben ik cursussen gaan volgen. Daarna ben ik gestart met het ontwerpen van kleinere collecties en items die weinig details hadden, zoals kasten zonder lades bijvoorbeeld. Uiteindelijk is dit nu uitgegroeid naar uitgebreidere collecties, zoals de Evo en de Soho. Het moment dat ik de collectie of het eindproduct mag zien in werkelijkheid geeft een trots en voldaan gevoel. De tekening is dan van een schets werkelijkheid geworden.

Interieur zit er bij mij al vanaf kleins af aan in. Vroeger werkte mijn moeder bij een grotere uitgeverij waardoor ze weleens interieurbladen meenam naar huis. Ik ging dan alle pagina’s afstruinen voor inspiratie om daarna mijn kamer steeds weer te veranderen. Mijn woonstijl nu is vooral heel zen en rustig. Ik houd ook van neutrale kleuren, zoals beige en bruin. Ik heb ervoor gekozen om mijn huis dan ook een andere draai te geven en bijvoorbeeld geen teakhout te gebruiken omdat ik dat tijdens mijn werk al genoeg zie. Dus een oase van rust is wat ik nu thuis heerlijk vind!

Het fijnste aan De Troubadour vind ik de échte mensen. Je wordt geholpen door specialisten met ervaring in interieur, die altijd eerlijk zullen zijn en de beste mogelijkheden adviseren. Het gaat er bij ons om dat de klant weggaat met zekerheid en met een goed gevoel over het samengestelde interieur. De Troubadour staat ook voor durven, wij combineren vele soorten materialen en stijlen met elkaar. Dit creëert voor iedereen een persoonlijk interieur. Hier in de winkel zie je bijvoorbeeld donkere kasten met lichte teakhouten eettafels om zo het contrast te laten zien aan de klant. We hebben sets en series, maar we proberen vooral te motiveren om combinaties te durven maken.

Mijn ‘all time favorite’ item zijn dan de producten uit de Soho collectie, omdat ik daar een groot ontwerp-aandeel in heb!’’