STOFFEN

STOFFEN

ZES MOOIE STOFFEN IN EEN NATUURLIJK KLEURENPALET

De stoffen collectie van IN/STOCK Lounging by Troubadour bestaat uit vier comfortabele stoffen, uitgevoerd in verschillende kleuren. Alle banken zijn verkrijgbaar in de stof Airolo, Glamorous en Selva. Bank Day is daarbij ook verkrijgbaar in de stof Rib. Samen vormen de stoffen een kleurenpalet van mooie, natuurlijke tinten.

De zachte stoffen zijn gemaakt van synthetische vezels en dus zeer praktisch in gebruik. De stoffen zijn voorzien van een KIM (Kwaliteitsinformatie meubelstof) keurmerk en voldoen aan de normen met betrekking tot lichtechtheid (verkleuring) en slijtvastheid. 

 

STOF AIROLO

Stof Airolo is een gewoven bouclé stof, bestaande uit 100% polyester, en beschikbaar in twee kleuren: olive en ecru. Een mooi natuurlijk kleurenpalet. Airolo heeft een knuffelzachte uitstraling en geeft de bank extra diepte. Bovendien is de stof chic en comfortabel tegelijk. Bouclé stof Airolo is stevig, maar ook elegant en was daarom een grote favoriet van Coco Chanel. Doordat een bouclé stof is opgebouwd uit kleine lusjes, is deze stof gevoeliger voor beschadigingen. Er kunnen namelijk haaltjes of losse draden ontstaan. Deze haaltjes kun je overigens weer gemakkelijk terug in de stof duwen, bijvoorbeeld met een klein naaldje. Bestel een knipstaal.

 

STOF GLAMOROUS

Stof Glamorous is een grove velvet stof, bestaande uit 100% polyester, en beschikbaar in twee kleuren: beige en taupe. Een mooie basis voor elk kleurenpalet. Glamorous heeft een luxe uitstraling. Bestel een knipstaal.

 

STOF SELVA & RIB

Stof Selva is een gemêleerde stof, bestaande uit 100% polyester, en is beschikbaar in de kleur natural. Een mooie basis voor elk kleurenpalet. Gemêleerd wil zeggen dat de stof gewoven is met verschillende kleuren garen in verschillende samenstellingen en diktes. Dit effect creëert een speelse uitstraling en maakt stof Selva ook nog eens goed te combineren met allerlei kleuren. Stof Selva is zeer praktisch, op een gemêleerde stof is een vlek of haaltje immers minder snel zichtbaar dan op een egale stof. Bestel een knipstaal.

Stof Rib bestaat uit 92% polyester en 8% polyacryl en is beschikbaar in de kleur sand. Een mooie basis voor elk kleurenpalet. De ribstof beschikt over een zachte ribbel in de lengterichting van de stof en kenmerkt zich dankzij de zowel stoere, als zachte uitstraling. De stof - die ook wel corduroy wordt genoemd - is zeer sterk en daarom geschikt voor intensief woongebruik. Een mindere eigenschap van corduroy is echter de kans op een zitspiegel. Dit zijn platgedrukte haartjes die een zichtbaar vlak vormen. De vorming van een zitspiegel voorkom je door de belasting van de bank goed te verdelen en dus niet steeds op dezelfde plek te gaan zitten. Wil je de zitspiegel minder zichtbaar maken? Leg een vochtige theedoek op de plek en laat deze een nachtje rusten of ruw de stof op met behulp van een licht vochtig doekje of een kledingborstel. Doe dit voorzichtig, zodat je de haartjes van stof Rib niet kapot maakt. Bestel een knipstaal.

 

LOUNGING BY TROUBADOUR

BESTEL EEN KNIPSTAAL

Knipstaaltjes van de verschillende stoffen bestel je gemakkelijk online.