article-image

Woontrends van 2024 /Interieurstijlen

25-01-2024

Jouw woning volgens de woontrends van dit jaar!

Een nieuw jaar is weer aangebroken en dat betekent natuurlijk nieuwe woontrends. Het belooft dit jaar een spannende mix te worden van meer bewuster inrichten, duurzaamheid en persoonlijke expressie in onze woonruimtes. Dus laten we samen een diepere duik nemen in de opkomende Troubadour trends van dit jaar!

Woontrend 1: Inspiratie uit de natuur

Vorig jaar was de natuur ook een grote inspiratiebron voor in het interieur, maar dit trekt zich nog even door in 2024. Natuur in je huis halen geeft een bepaalde zekerheid van rust, kalmte en balans. Waarschijnlijk is dit een behoefte die zich steeds meer ontwikkelt bij ons als mens. Zo kan je gebruik maken van bijvoorbeeld een variatie aan houtsoorten, gevlochten zeegras bijzettafels, vezels van de bananenboom in een wandpaneel en een nieuw fenomeen bij ons; versteend hout. Maar wat is versteend hout dan hoor ik je zeggen? Het proces van verstening neemt miljoenen jaren in beslag. Door de lange duur is de structuur van hout goed te zien in het gesteente, zoals bij de salontafels Soto! Het geeft een werkelijk uniek effect!

Woontrend 2: Recycle away!

Bij De Troubadour kom je om van de meubels die zijn gemaakt van gerecycled teakhout. Dit is oud hout die een tweede leven krijgt, daardoor zijn de meubels vriendelijk voor het milieu, onverwoestbaar en ook nog is prachtig. Door deze producten van hout in je huis toe te voegen verlevendigen je jouw interieur zonder moeite. Bijvoorbeeld bergkast, tv-meubel en dressoir Sticks zijn gemaakt van stukjes resthout dit zorgt voor een geweldig 3D effect en vooral met inval van licht.
Het mooie van gerecycled teakhout is dat elk meubel weer anders is. Zo is geen enkele kast of tafel hetzelfde en heb je dus altijd een uniek stuk in jouw huis staan. Hopelijk is dit een kleine nudge om je meer te laten nadenken over een bewust duurzamere keuze in meubels.

Woontrend 3: Nog meer rond & organisch

We nemen geen afscheid van de statische hoeken, maar we verwelkomen in ieder geval wel de rond en organisch afgewerkte meubels. Wat zo leuk is aan deze trend is dat het al een tijdje bestaat in de interieurwereld, maar steeds meer mogelijkheden bijkomen in niet alleen zitmeubels maar ook in kasten en eettafels. Bijvoorbeeld vitrinekast Ambon is een echte eyecatcher door de rond afgewerkte hoekdelen met gebogen glas en eettafel Cabo heeft een fantastisch organische vorm wat je niet gewend bent. En niet alleen meubels kunnen zachte accenten hebben, ook accessoires zijn steeds vaker in de gekste vormen te vinden.
Je merkt dat rond en organisch ideaal is in bijvoorbeeld kleinere ruimtes en door de ronde vormen geeft het ook een ruimtelijker en zachter gevoel dan de traditionele harde hoeken.

Woontrend 4: Zelf samenstellen

Er is niets leuker dan je interieur een boost te geven, maar wel in je eigen smaak en stijl natuurlijk. Dit jaar willen wij onze klanten meer de kans geven om een uniek meubel te maken en dat is nu mogelijk met het ontwerpen van je eigen eikenhouten eettafel. Zo kies je zelf de vorm, rand, patroon, kleur, poot en afmeting. Geen tafel nodig maar wel een tv-wand? Met tv-wand Cosmo stel je zelf een hele wand samen uit losse elementen, hoe uitgebreid je het ook wilt hebben.
Het geeft een fijne ervaring en toevoeging als klant om zeggenschap te hebben in het ontwerpproces. Dus wellicht is dit iets voor jou om over na te denken en anders is een gesprek in de winkel met een van onze verkoopadviseurs altijd vrijblijvend!